2010年2月8日月曜日

父親が山間に住む友達のところに行き、たくさんふきのとうをとってきた。

春が来てるんだなあ。まだまだ寒いけど。

偕楽園の梅も咲き始めてきた。

2月下旬には満開になるらしい。



あんまりふきのとうがたくさんあるので、天ぷらはもちろんのこと、ふきみそにしてみた。

ふきのとうを5分くらい煮て、水気を切ってざくざく切って、味噌と砂糖と合わせるだけ。

それをご飯の上に載せて食べる。

癖のある味に

「うーん、日本人ていいなあ」

と思う。



外人はこの味わかるのかなあ?



My father went to take a spring vegetable named Fukinotou near father's friend's house.

I wonder spring is coming even though It's cold now.

Flower of Japanese plam has started blooming in Kairakuen where is big and traditional park.

It will bloom all of flowers in there until the last of February.

I made Fuki-miso because there are plenty of Fukinotou.

The material of Fukimiso is Fukinotou,miso and sugar.

We usually eat it with rice.

It tastes a bit strange.
I think this is one of Japanese taste.

How do foreign people feel it?

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